Veelgestelde vragen

1. Aan- en afmelden

1. Aan- en afmelden

Hoe start ik een parkeeractie?

Een parkeeractie kan op verschillende manier gestart worden:

 

Op straat:

 

 • Het aanbieden van de pas bij de paslezer
 • Via de Stadsparkeren App
 • Bellen naar 020-7960994 (lokaal tarief)
 • SMS naar 4111
  Je stuurt een berichtje naar 4111 om je parkeeractie aan te melden: pm(spatie)(zonenummer)(spatie)(kenteken), b.v. PM 20802 AABB11. Je vindt het zonenummer bij het blauwe P-bord of bij de parkeerautomaat. Bij het versturen van je kenteken moet je geen koppelteken of spaties in te voeren, dus bijvoorbeeld: AABB11.
  Je ontvangt zowel bij het aan- als afmelden een bericht. De kosten van deze sms'jes bedragen € 0,27 per sms.
 • Via de persoonlijke pagina (Direct parkeren / Start parkeren)

 

In de parkeergarage/gesloten parkeerterrein:

 

 • Het aanbieden van de pas bij de paslezer van de inrijterminal
 • Kentekenherkenning

 

 

Hoe stop ik een parkeeractie?

Een parkeeractie kan op verschillende manier gestopt worden:

 

Op straat:

 

 • Het aanbieden van de pas bij de paslezer
 • Via de Stadsparkeren App
 • Bellen naar 020-7960994 (lokaal tarief)
 • SMS "Q" naar 4111
  (Je ontvangt zowel bij het aan- als afmelden een bericht. De kosten van deze sms'jes bedragen € 0,27 per sms)
 • Via de persoonlijke pagina (Direct parkeren / Stop parkeren)

 

Het afmelden middels bel en SMS, kan alleen gedaan worden met het telefoonnummer dat gekoppeld is aan het account.

 

In de parkeergarage/gesloten parkeerterrein:

 

 • Het aanbieden van de pas bij de paslezer van de uitrijterminal
 • Kentekenherkenning

 

 

Ik ben vergeten af te melden, wat nu?

Je kunt nog op verschillende manieren afmelden.

 

 • Klik op ‘stop parkeren’ bij je persoonlijke pagina
 • Stop de actie via de Stadsparkeren App
 • Bel naar: 020-7960994 (lokaal tarief)
 • SMS ‘q’ naar 4111
 • Contact opnemen met de telefonische helpdesk 0900-12345 46 (gebruikelijke belkosten)

 

Het afmelden middels bel en SMS, kan alleen gedaan worden met het telefoonnummer wat gekoppeld is aan het account.

 

Parkeeracties op straat (niet in de parkeergarages) worden in Veenendaal door het systeem gestopt de volgende dag om 23.59.59 u. Dit om parkeerders te behoeden voor oplopende parkeerkosten (parkeeracties die dagen doorlopen).

 

Hoe weet de parkeercontroleur dat ik ben aangemeld?

De parkeercontroleur kan je kenteken scannen en daardoor zien of je bent ingecheckt.

Opzeggen lidmaatschap Stadsparkeren

Wil je geen gebruik meer maken van je Stadsparkeren account, neem dan contact op met de Stadsparkeren helpdesk om je account op te zeggen. Dit kan via email (info@stadsparkeren.nl), via het contact formulier op de website, via de chat functie (tijdens kantoor uren) of bel naar nummer 0900 – 1234546 (gebruikelijke belkosten). Een opzegging wordt altijd bevestigd per email (of chat).

Stoppen parkeeractie in een parkeergarage

 

Stoppen parkeeractie in parkeergarage/gesloten parkeerterrein

 

Als je parkeeractie niet gestopt is in een parkeergarage dien je contact op te nemen met Stadsparkeren om je parkeeractie te laten stoppen.

 

Advies is om te allen tijde via je persoonlijke pagina of je App de parkeerhistorie te controleren of je parkeeractie daadwerkelijk gestopt is of een email te sturen naar info@stadsparkeren.nl om dit te controleren.

 

Je kunt een email sturen naar info@stadsparkeren.nl. Vermeld  svp bij het onderwerp : STOPPEN PARKEERACTIE.
Vermeld in het bericht het kenteken en het tijdstip dat je de parkeergarage bent verlaten. Je ontvangt bericht zodra de parkeeractie is gestopt.Of bellen naar 0900 12345 46 (gebruikelijke belkosten).

 

Indien je parkeeractie niet is gestopt kun je een volgende keer niet parkeren in dezelfde parkeergarage via Stadsparkeren. Volgens het systeem staat je dan namelijk nog geparkeerd. Wel kun je inrijden en een kort parkeerderskaartje nemen. Ons advies is echter om dit NIET te doen en eerst de lopende Stadsparkeren actie te laten stoppen. Gebeurt dit niet, dan zal de lopende Stadsparkeren actie bij het uitrijden middels de kortparkeerderskaart stoppen en worden er  "onnodige kosten" in rekening  gebracht.

 

Indien de slagboom handmatig wordt geopend door de beheerder dient de beheerder uw parkeeractie handmatig te stoppen.

Staat de slagboom bij het uitrijden open dan kun je via de infoknop navraag doen bij de beheerder om uw parkeeractie te laten stoppen. Wij kunnen u hierbij natuurlijk ook helpen.

 

 

 

2. Kosten

Zijn er kosten verbonden aan gepast parkeren met Stadsparkeren?

Aanmelden voor Stadsparkeren is GRATIS (inclusief pas).


Verder zijn er twee lidmaatschapsvormen:

 • Abonnement: € 2,50 vaste kosten per maand (per kenteken)*
 • Gebruiker: € 0,27 per transactie (geen vaste kosten)*

*Naast het bovenstaande bedrag wordt het geldende parkeertarief in de zone waar je parkeert in rekening gebracht.

 

Zie voor het totale kosten overzicht de tarieven pagina.

Welke abonnementsvorm past het beste bij mijn parkeergedrag?

Als je meer dan 9 maal per maand parkeert met Stadsparkeren, is het vaste tarief van € 2,50 per maand de voordeligste keuze. Als je minder dan 9 keer per maand parkeert, kun je het beste kiezen voor € 0,27 per parkeeractie.

Facturen

Stadsparkeren facturen zijn maand facturen. De kosten die men deze maand maakt worden van uw rekening afgeschreven middels automatische incasso in de daarop volgende maand. Voordat wij het bedrag van de rekening afschrijven ontvangt u per email een factuur notificatie. Vervolgens wordt er binnen 5 werkdagen afgeschreven. Via uw persoonlijke pagina kunt u altijd uw volledige facturen bekijken.

 

 

 

Automatische incasso is mislukt, hoe voldoe ik mijn openstaande factuur?

Mocht het innen van een factuur middels automatische incasso niet lukken dan ontvang je een betalingsherinnering per email en/of SMS.

 

Aan de hand van deze herinnering kun je de betaling handmatig voldoen op rekening nummer 51.87.97.244, IBAN NL57ABNA0518797244 t.n.v. Stichting Parkeergelden Nederland te Diemen o.v.v. het klant en factuur nummer.

 

Let op: Je dient je handmatige betaling te doen na ontvangst van de betalingsherinnering en niet tijdens de automatische incassoronde.

Factuur notificatie

Indien er een emailadres aan uw account is gekoppeld ontvangt u een factuur notificatie. Deze factuur notificatie is een beknopte versie van uw factuur. Via uw persoonlijke pagina kunt u altijd uw volledige facturen bekijken.

Waar kan ik mijn factuur inzien?

Dit kan via je persoonlijke pagina, onder facturen. Je kunt je factuur downloaden, opslaan en afdrukken.

Ik heb opgezegd. Waarom zijn er toch kosten berekend?

Dit zijn de kosten van de maand waarin je hebt opgezegd.

Zijn er kosten verbonden aan het opvragen van mijn wachtwoord?

Er zijn geen kosten verbonden aan het opvragen van het wachtwoord via sms of email.

3. Werking

Hoe werkt parkeren met een pas?

Je houdt je pas kort* voor een speciale lezer bij de parkeerplaats. Bied alleen je parkeerpas aan en niet je hele portemonnee. Andere passen kunnen de werking van de pas namelijk aantasten. Je ziet in het scherm dat je bent aangemeld. Ook staat het kenteken vermeld. Bij vertrek houd je je pas opnieuw kort tegen de scanner. Je krijgt dan een melding dat de auto is afgemeld.

 

Let op: Staat er op het scherm 'aan- of afmelden via GSM'? Dan is de verbinding met Stadsparkeren waarschijnlijk verbroken. Je kunt je dan aanmelden met je smartphone of mobiele telefoon (door gebruik te maken van de Stadsparkeren app, te bellen, of d.m.v. het sturen van een SMS).

 

* De pas hoeft slechts kort aangeboden te worden bij de paslezer. Vervolgens wacht u (zonder dat u uw pas voor de paslezer houdt) tot de melding op het display verschijnt dat u bent aan- of afgemeld.

 

Nadat de pas aangeboden is voor aan- of afmelding kun je ongeveer 1 minuut de pas niet aanbieden, het systeem reageert dan namelijk niet op de pas zodat je geen risico loopt om per abuis de zojuist gestarte parkeeractie te stoppen of per abuis een nieuwe parkeeractie te starten.

 

Let wel: aan uw account kunt u meerdere kentekens koppelen. Aan uw pas maar 1 kenteken. Met het kenteken zoals gekoppeld aan de pas kunt u parkeren middels de pas, bel, sms, app en kentekenherkenning. Met het 2e gekoppelde kenteken kunt u parkeren middels bel, sms of app parkeren.

Hoe werkt het parkeren in een parkeergarage/gesloten parkeerterrein?

Door kentekenherkenning* kun je gemakkelijk de parkeergarage in- en uitrijden. Als je kenteken vies is (of er zit bijvoorbeeld een deuk in) kan het voorkomen dat het niet mogelijk is om je kenteken te lezen. Ook kan het zijn dat je kenteken zich op een ongewone plaats bevindt. De slagboom gaat dan niet open. In dat geval kun je je pas voor de e-P-reader houden die bij de ingang van de parkeergarage hangt. Dan gaat de slagboom ook open.

 

* De parkeergarages Arie van Hensbergen, Gemeentehuis en Tricotage zijn voorzien van kentekenherkenning.

 

Let wel: alleen het kenteken zoals gekoppeld aan de pas kan gebruik maken van kentekenherkenning (met een eventueel 2e gekoppeld kenteken kan geen gebruik gemaakt worden van het parkeren middels kentekenherkenning).

 

Neem uw pas mee!

 

Je kunt met je pas de loopdeur openen na sluitingstijd van de garage om uw auto op te halen. Houd echter wel altijd rekening met de openingstijden van de garage, het kan namelijk zijn dat er niet 24 uur per dag uitgereden kan worden.

 

Let wel! Als aan 1 account 1 kenteken en 2 gebruikers met pas gekoppeld zijn wordt de parkeeractie toegeschreven aan de hoofdgebruiker. Dit betekent dat de pas van de hoofdgebruiker, gebruikt moet worden om de toegangsdeur/slagboom van de parkeergarage te openen.

 

Als aan 1 account 2 kentekens en 2 gebruikers met pas gekoppeld zijn, kunt u de pas aanbieden zoals gekoppeld aan het kenteken waarmee de parkeeractie is gestart. Met deze pas kunt u de toegangsdeur/slagboom van de parkeergarage openen.

Hoe verkrijg ik toegang tot een parkeergarage na sluitingstijd?

De openingstijden van de parkeergarage staan vermeld aan de buitenzijde van de parkeergarage. Als er 24uur per dag uitgereden kan worden, dan kunt u met uw pas toegang tot de garage verkrijgen via de loopdeur. U kunt de loopdeur openen met de pas waaraan het kenteken gekoppeld is waarmee u op dat moment geparkeerd staat. 

 

Let wel! Als aan 1 account, 1 kenteken en 2 gebruikers met pas gekoppeld zijn wordt de parkeeractie toegeschreven aan de hoofdgebruiker. Dit betekent dat de pas van de hoofdgebruiker, gebruikt moet worden om de toegangsdeur/slagboom van de parkeergarage te openen.

 

Als aan 1 account, 2 kentekens en 2 gebruikers met pas gekoppeld zijn, kunt u de pas aanbieden zoals gekoppeld aan het kenteken waarmee de parkeeractie is gestart. Met deze pas kunt u de toegangsdeur/slagboom van de parkeergarage openen.

Hoe werkt het parkeren via een sms?

Je stuurt een berichtje naar 4111 om je parkeeractie aan te melden: pm(spatie)(zonenummer)(spatie)(kenteken). Je vindt het zonenummer bij het blauwe P-bord en bij de parkeerautomaat. Bij het versturen van je kenteken hoef je geen streepjes of spaties in te voeren, dus bijvoorbeeld: AABB11. Als je je auto weer af wilt melden stuur je een ‘q’ naar hetzelfde nummer. Je ontvangt zowel bij het aan- als afmelden een bericht. De kosten van deze sms’jes bedragen € 0,27 per sms.

 

Indien je een kenteken aan wilt melden dat niet aan het account gekoppeld is, kun je het “nieuwe kenteken” invoeren (eenmalige kosten toevoegen 2e kenteken € 1,00). Je kunt dan meteen een parkeeractie starten met dit “nieuwe kenteken”. Dit nieuwe kenteken wordt meteen aan het account toegevoegd. Indien je gebruik maakt van de abonnementsvorm, betaal je vanaf dat moment ook abonnementskosten voor het “nieuwe kenteken”.

 

Het aan en afmelden middels SMS, kan alleen gedaan worden met het telefoonnummer dat gekoppeld is aan het account.

 

 

Hoe zet ik het ontvangen van sms´jes aan of uit?

Je kunt je sms alerts wijzigen via je persoonlijke pagina. De kosten voor een sms bedragen € 0,25 per sms.

 

Log in op je persoonlijke pagina -> kies voor mijn account -> klik onderaan bij alerts op sms -> pas de alerts aan -> kies voor opslaan.

Waarom ontvang ik een herinneringsbericht per SMS?

Bij uw Stadsparkeren account staan standaard sms herinneringsberichten ingesteld. Via uw persoonlijke pagina kunt u zien welke sms herinneringen zijn ingesteld en kunt u per herinnering aangeven of, en wanneer u de verschillende sms herinneringen wenst te ontvangen.

 

Let wel! Deze sms herinneringen ontvangt u ook als u via de app een eind tijd ingesteld heeft.

 

De kosten van een SMS herinnering bedragen: € 0,25 per ontvangen SMS.

Hoe kan ik parkeren met mijn mobiel (bellen)?

Je kunt je aan- of afmelden door te bellen naar: 020-7960994 (lokaal tarief). De computer vraagt dan in welke zone je geparkeerd staat. Je vindt het zonenummer bij het blauwe P-bord en bij de parkeerautomaat.

 

Het aan en afmelden kan alleen met het mobiele telefoonnummer zoals gekoppeld aan de gebruiker.

Kan ik ook meerdere kentekens invoeren?

Dat kan.

 

Je betaalt per kenteken € 1,00 registratiekosten.

 

 

Voor straatparkeren kun je maar één kenteken invoeren. Dit wil zeggen dat wanneer je de pas voorhoudt bij een paslezer alleen het aan de pas gekoppelde kenteken wordt aangemeld. Wanneer je op straat parkeert met een 2e, 3e, 4e of 5e kenteken dan kun je dat  kenteken bij straat parkeren aan- of afmelden via GSM, SMS of App. Je kunt maximaal 5 kentekens per account koppelen.

 

Als je een kenteken toevoegt, ontvang je geen extra pas.

 

Let wel: alleen het kenteken zoals gekoppeld aan de pas kan gebruik maken van kentekenherkenning (met een 2e gekoppeld kenteken kan geen gebruik gemaakt worden van het parkeren middels kentekenherkenning).

 

Maakt u gebruik van het abonnement dan betaald u abonnementskosten per kenteken.

Waar kan ik parkeren in Nederland?

Je kunt in meer dan 160 Nederlandse steden parkeren met de app of je telefoon en in 12 steden met de pas (Arnhem, Assen, Beverwijk, Deurne, Eindhoven, Gorinchem, Helmond, Valkenburg, Veenendaal, Weert, Zeist en Zevenaar).
Kijk hier voor een overzicht.

Hoe kan ik met een tweede kenteken op straat parkeren?

Op de persoonlijke pagina kun je zien welk kenteken er gekoppeld is aan de pas. Indien je met een ander geregistreerd kenteken op straat wilt parkeren dan kun je dit doen via bel, sms of App parkeren.

Ik heb geen mobiel, is dat een probleem?

Om gebruik te maken van Stadsparkeren is een mobiele telefoon gemakkelijk maar niet noodzakelijk.

 

Als u een mobiel nummer invoert kunt u nl. ook gebruik maken van bel of sms parkeren en kunt SMS herinneringsberichten ontvangen.

 

Bent u niet in het bezit van een mobiel telefoonnummer dan kunt u wel een aanmelding doen. Zodra gevraagd wordt om het mobiele nummer (stap 5 in het aanmeld proces) geeft u het volgende in:

 

- wijzig in het 1e invoerveld landnummer 31 naar "anders"

- voer vervolgens in het 2e invoerveld het volledige vaste nummer in.

 

Als u een vast telefoonnummer ingeeft, denk er dan svp wel aan om de sms herinneringsberichten uit te zetten via de persoonlijke pagina, "Mijn Account" .

 

Kan ik de pas aan mijn sleutelbos hangen?

Nee, want als je een gaatje in je pas boort, is deze onbruikbaar.

Mijn pas is defect, wat nu?

Als een parkeerpas defect is, kun je een nieuwe pas aanvragen via info@stadsparkeren.nl of door te bellen naar 0900-1234546 (gebruikelijke belkosten). Via de persoonlijke pagina kan geen nieuwe pas aangevraagd worden.

Mijn pas is vermist/verloren, wat nu?

Als een pas vermist is of je bent je pas verloren dan kun je je account tijdelijk inactief laten maken zodat er geen oneigenlijk gebruik van gemaakt kan worden. Je kunt hiervoor een email sturen naar info@stadsparkeren.nl of bellen naar 0900-1234546 (gebruikelijke belkosten). Als je pas gevonden wordt, kan het account weer actief gemaakt worden.

 

Als de pas niet gevonden wordt, kun je een nieuwe parkeerpas aanvragen via info@stadsparkeren.nl of bellen naar 0900-1234546 (gebruikelijke belkosten).

Kentekenherkenning systeem herkent kenteken niet

Het kan voorkomen dat uw kenteken niet wordt herkend, dit kan de volgende oorzaken hebben:

Uw kenteken is vies of beschadigd.
Uw kenteken bevindt zich op een ongewone plaats. Bijvoorbeeld bij verschillende modellen van Alfa Romeo.
Uw kenteken is ook op een ander account actief. Het systeem kan dan geen keuze maken aan welk account de parkeeractie moet worden toegeschreven. U dient dan uw pas aan te bieden om het account te bepalen.

Alleen met het kenteken dat gekoppeld zit aan uw pas kunt u parkeren middels kentekenherkenning.

Bevestiging van uw kentekenplaat (schroeven/bouten/strips)

Foutief kenteken

 

Als het kenteken niet herkend wordt kan de pas aangeboden worden om de slagboom te openen.

 

Parkeeractie op straat starten voor volgende dag?

Het is mogelijk een parkeeractie op straat te starten voor de volgende dag.

 

De deactivation service zorgt ervoor dat parkeeracties op straat niet weken doorlopen. Lopende parkeeracties op straat in Veenendaal worden de volgende dag om 23.59u afgemeld. Voor vragen m.b.t. het automatisch deactiveren kun je contact opnemen met info@stadsparkeren.nl .

Paslezer geeft melding "aan- en/of afmelden met de mobiele telefoon".

Deze melding wordt gegeven als de paslezer even geen verbinding heeft met het centrale systeem. De paslezers communiceren via GPRS.

 

Op dat moment kunt u met uw mobiele telefoon of smartphone aan- of afmelden via bel, sms of app parkeren.

Ik heb al een parkeer abonnement in een gemeentelijke garage in Veenendaal?

Als u al gebruik maakt van een parkeer abonnement in één van de gemeentelijke parkeergarages/terreinen in Veenendaal, dan dient u zelf actie te ondernemen door kentekenherkenning uit te zetten in uw eigen Stadsparkeren account. Dit kunt u regelen via uw persoonlijke pagina of d.m.v. contact op te nemen met Stadsparkeren.

Kan 1 kenteken aan meerdere accounts gekoppeld worden ?

Dit is mogelijk.

 

1 Kenteken kan aan meerdere accounts gekoppeld worden.

 

Het parkeren middels kentekenherkenning werkt dan echter niet, dit omdat het kenteken op 2 accounts actief is. Het systeem kan dan geen keuze maken aan welk account de parkeeractie moet worden toegeschreven. U dient dan uw pas aan te bieden om het account te bepalen.

Waar kan ik parkeren in België

In België kunt u parkeren in de aangesloten parkeergarages:

 

Antwerpen

 • Antwerpen Airport

 

Brussel

 • Parking Royal

 

Lier

 • Parkeergarage Dungelhoeff
 • Parkeergarage Grote Markt

 

In België is het niet mogelijk om middels Stadsparkeren parkeeracties te starten op straat. 

 

Welke parkeergarages en gesloten parkeerfaciliteiten zijn aangesloten bij Stadsparkeren?

Onderstaande parkeergarages/gesloten parkeerterreinen zijn aan gesloten bij Stadsparkeren

 

Amsterdam

 • Parkeergarage The Bank (Rembrandtplein)  

 

Arnhem

 • Parkeergarage Centraal
 • Parkeergarage Musis
 • Parkeergarage Rozet 

 

Assen

 • Parkeergarage Citadel
 • Parkeergarage De Nieuwe Kolk
 • Parkeergarage Doevenkamp (Stadhuis)
 • Parkeergarage Drents Museum (Torenlaan)
 • Parkeergarage Mercuriusplein
 • Parkeergarage Neptunusplein
 • Parkeergarage Triade 

 

Den Haag

 • Parkeergarage Mauritskade

 

Deurne

 • Parkeergarage Wolfsberg
 • Parkeerterrein Jumbo Stationsstraat

  

Eindhoven 

 • Parkeergarage Stadskantoor*
 • Parkeerterrein Albert Heijn Leenderweg

 

Gorinchem

 • Parkeergarage Karzerneplein
 • Parkeergarage Kweeklust

 

Helmond

 • Parkeergarage Boscotondo
 • Parkeergarage City
 • Parkeergarage Doorneind
 • Parkeergarage Elzas
 • Parkeerterrein Elkerliek Ziekenhuis
 • parkeerterrein Hotel West-Ende

 

Hoofddorp

 • Parkeergarage Primark

 

Leeuwarden

 • Parkeergarage Hoeksterend
 • Parkeergarage Klanderij
 • Parkeergarage Oldehoven
 • Parkeergarage Oosterstraat
 • Parkeergarage Revius (m.i.v. 23-9-2019)
 • Parkeergarage Zaailand
 • Parkeerterrein WTC (B2)

 

Leiden

 • Parkeerterrein Haagweg 

 

Nijmegen

 • Parkeergarage Kelfkensbos
 • Parkeergarage Keizer Karel

 

Noordwijk

 • Parkeerfaciliteit Centrum Parking Noordwijk

 

Oss

 • Parkeergarage Bergoss 
 • Parkeergarage Oostwal-Oost
 • Parkeerterrein Jurgensplein 

 

 

    

Roosendaal

 • Parkeergarage Biggelaar
 • Parkeergarage Liga
 • Parkeergarage Mill Hill
 • Parkeergarage Nieuwe Markt
 • Parkeergarage Roselaar

 

Rotterdam

 • Parkeergarage Worldhotel Wings #

 

Tilburg

 • Parkeergarage Emmapassage
 • Parkeergarage Koningsplein
 • Parkeergarage Schouwburg
 • Parkeergarage Stappegoor 
 • Parkeergarage Tivoli
 • Parkeergarage Heuvelpoort

 

Valkenburg

 •  Parkeergarage Aan de Kei

 

Veendendaal

 • Parkeergarage Arie van Hensbergen
 • Parkeergarage Gemeentehuis
 • Parkeergarage Tricotage

 

Venray

 • Parkeergarage De Gouden Leeuw
 • Parkeerterrein Blekersveld
 • Parkeerterrein Raadhuisplein

 

Voorschoten

 • Parkeergarage Deltaplein

 

Weert

 • Parkeergarage Centrum (onder het nieuwe stadhuis)
 • Parkeergarage De Munt
 • Parkeergarage Poort van Limburg
 • Parkeergarage Stationsplein
 • Parkeergarage Ursulinen
 • Parkeergarage Walburgpassage/Kromstraat

 

Zeist 

 • Parkeergarage Steynlaan 
 • Parkeergarage 1e Hogeweg 
 • Parkeergarage Emmaplein 
 • Parkeergarage Gemeentehuis 

 

België

 

Antwerpen

 •  Antwerpen Airport

 

Brussel

 • Parking Royal

 

Lier

 • Parkeergarage Dungelhoeff
 • Parkeergarage Grote markt

 

 

    

# Geen kentekenherkenning.

* Beperkte toegang; is opengesteld voor medewerkers gemeente Eindhoven.

  (reguliere parkeerders hebben vanaf 16.00u op werkdagen toegang).

 

Kentekenherkenning

 

In- en uitrijden middels kentekenherkenning betekent dat de slagboom automatisch voor u opent als u aan komt rijden. Het kan voorkomen dat uw kenteken niet wordt herkend. In dat geval kunt u uw pas aanbieden bij de in- of uitrijdterminal om de slagboom te openen. De paslezer is voorzien van het blauwe eP logo en bevindt zich op de in- uitrijdterminal. (niet aanbieden bij de scanner met het rode lampje)

 

Alleen het kenteken zoals gekoppeld is aan uw pas kan gebruik maken van kentekenherkenning. (met een eventueel 2e gekoppeld kenteken kan geen gebruik gemaakt worden van het parkeren middels kentekenherkenning).

4. Wijzigingen

Ik heb een andere auto gekocht (of gebruik een tijdelijke huurauto), wat nu?

Pas je kenteken aan via je persoonlijke pagina. Klik op ‘voertuigen’ en ‘wijzig kenteken’.

 

Het reeds ingevoerde/bestaande kenteken verschijnt nu in het "VRN" tekst vak, vul in dit ingave veld het nieuwe of tijdelijke kenteken in en klik op opslaan.

 

Let wel ; kies voor wijzigen en niet voor verwijderen. Als u nl eerst uw kenteken verwijdert en dan een kenteken toevoegt kost het € 1,00. Wijzigen is natuurlijk gratis.

 

Na wijziging is het vervangende kenteken meteen gekoppeld aan je gegevens en aan de pas zoals reeds in bezit (je ontvangt dan ook geen vervangende pas).

Ik wil een ander kenteken aan mijn pas koppelen

Als je op straat parkeert, kun je met één kenteken in- en uitchecken. Dat is het aan je pas gekoppelde kenteken. Dit kun je via je persoonlijke pagina aanpassen indien je meerdere kentekens geregistreerd hebt. Via 'mijn account' zie je welk kenteken aan je pas gekoppeld is. Door te klikken op 'wijzig gebruiker details' en in het uitklapvenster bij "actief kenteken" een ander kenteken te selecteren en dit vervolgens op te slaan.

Hoe voeg ik meerdere gebruikers toe aan mijn account?

Ga naar je persoonlijke pagina. Klik op ‘mijn account’, ‘gebruikersoverzicht’ en ‘voeg een gebruiker toe’.

Het toevoegen van een subgebruiker is gratis. De subgebruiker kan gebruik maken van bel, sms of app parkeren.

Het is niet mogelijk aan een account meerdere "Veenendaal" passen te koppelen. Wilt u voor een 2e gebruiker of voor een 2e kenteken een pas aanvragen dan kunt u een nieuwe registratie doen via www.parkerenveenendaal.nl.

 

 

Mijn mobiele nummer is veranderd. Kan ik dit aanpassen?

Ga naar je persoonlijke pagina en klik op ‘mijn account’,  ‘wijzig gebruikers details’ en ‘wijzig uw mobiele nummer’.

Ik wil een ander wachtwoord. Kan ik dit zelf aanpassen?

Bij je aanmelding krijg je een wachtwoord toegewezen. Dit kun je zelf aanpassen op je persoonlijke pagina. Klik op ‘mijn account’ en ‘wijzig wachtwoord’.

Ik heb mijn account verwijderd, kan ik me nu opnieuw aanmelden?

Dat kan via het aanmeldformulier.

Hoe pas ik mijn e-mailadres aan?

Dit kan via je persoonlijke pagina. Klik op ‘mijn account’, ‘wijzig gebruikers details’ en ‘wijzig e-mailadres’.

 

Controleer ook altijd of het juiste email adres ingevuld is bij "facturen", "email melding bij nieuwe factuur". Wijzig indien nodig het email adres en kies voor opslaan.

 

Hoe wijzig ik mijn rekeningnummer?

Via je persoonlijke pagina kun je je betaalmethode inzien. Aanpassen kan door te klikken op ‘beheer’, ‘betaalmethode’ en ‘betalingswijze veranderen’ .Vervolgens kun je via ‘automatische incasso’ je bankrekeningnummer aanpassen.

Hoe kan ik kentekenherkenning in- of uitschakelen?

Ga naar je persoonlijke pagina en klik op 'voertuigen' en 'wijzig kenteken'.

 

Wil je kentekenherkenning 'uitschakelen" verwijder dan het vinkje voor 'automatische kentekenherkenning parkeergarages' en kies voor "opslaan".

 

Wil je kentekenherkenning 'inschakelen' klik dan op het vakje voor 'automatische kentekenherkenning parkeergarages' er komt een vinkje in het vakje te staan en kies voor "opslaan".

Wijzigen gebruikersvorm

U kunt te allen tijde uw gebruikersvorm wijzigen. Dit kunt u zelf regelen via uw persoonlijke pagina. U klikt als volgt:

Gebruikersvorm
Lidmaatschap wijzigen
Vervolgens kiest u een lidmaatschapsvorm en klikt u op opslaan.

Aanvragen 2e /extra "Veenendaal" pas

Indien u in het bezit wilt komen van een extra "Veenendaal" pas dan kunt u deze aanvragen d.m.v. een nieuwe registratie te doen via www.parkerenveenendaal.nl, kies vervolgens voor "Meld je nu aan". Het aanvragen van een extra "Veenendaal" pas gaat NIET via uw persoonlijke pagina.

 

Het toevoegen van een 2e kenteken aan een bestaand account betekent NIET dat u een extra pas ontvangt.

Wijzigen kenteken

Je kunt je kenteken op twee manieren wijzigen. Via de persoonlijke pagina of via de Stadsparkeren app.

 

Pas je je kenteken aan via je persoonlijke pagina, Klik dan op 'voertuigen' en 'wijzig kenteken'.

 

Het reeds ingevoerde/bestaande kenteken verschijnt nu in het "VRN" tekst vak, vul in dit ingave veld het nieuwe of tijdelijke kenteken in en klik op opslaan.

  

Wijzig je je kenteken via de app dan kies je onder 'account' voor 'voertuigen'. Klik op 'het potloodje of op het kenteken' om het betreffende kenteken te wijzigen en kies voor opslaan.

 

Na wijziging is het vervangende kenteken meteen gekoppeld aan je gegevens en aan de pas zoals reeds in bezit (je ontvangt dan ook geen vervangende pas).

 

Let wel ; kies voor wijzigen en niet voor verwijderen. Als je nl eerst je kenteken verwijdert en dan een kenteken toevoegt kost het € 1,00. Wijzigen is natuurlijk gratis.

Tijdelijk niet in bezit van een auto

Bent u tijdelijk niet in bezit van een auto dan kunt u via uw persoonlijke pagina uw kenteken wijzigen in een niet bestaand kenteken zoals bijvoorbeeld aa-00-bb oid.

 

Indien u gebruik maakt van het abonnement, dient u contact op te nemen met Stadsparkeren om uw account tijdelijk inactief te laten maken totdat u weer in bezit bent van een ander kenteken omdat anders uw abonnementskosten blijven doorlopen.

Waar kan ik mijn herinneringsberichten instellen of wijzigen?

Je kunt via je persoonlijke pagina en de Stadsparkeren app (ga naar 'account' daarna 'herinneringen') je herinneringsprofiel instellen. Je kunt hier kiezen voor email, pushnotificaties of sms berichten ter herinnering aan oa. je lopende parkeeractie.

 

Wanneer je kiest voor e-mail, zijn de sms-berichten niet automatisch uitgeschakeld. Je kunt met Stadsparkeren zelfs kiezen om via alle drie de kanalen op de hoogte te worden gehouden van je parkeeractie. Zo kun je iedere 2 uur op hetzelfde moment een sms, e-mail en pushnotificatie ontvangen als je dit wenst. Controleer dus goed dat alles naar wens is ingesteld. Standaard ontvang je iedere 2 uur een sms-herinnering van je lopende parkeeractie,  10 minuten voordat je maximale parkeerduur wordt overschreden en als je parkeeractie door de automatische deactivatie is gestopt. (€0,25 p.o.b).

Hoe wijzig ik mijn adres gegevens?

Je kunt je adres gegevens wijzigen via de persoonlijke pagina.

 

Kies, nadat je bent ingelogd, voor "Klantgegevens", "Pas aan", "Pas het adres aan" (zie onderaan de pagina).

 

Vul je postcode en huisnummer in en kies voor "zoek het adres" en voor "opslaan".

 

Of

 

Je kiest voor "Handmatig invullen" je geeft je adres gegevens in en kiest voor "opslaan".

 

Het adres is nu gewijzigd.

5. Algemeen

Ik heb een andere vraag

Je kunt de helpdesk bellen via: 0900-1234546 (gebruikelijke belkosten). Of stuur een mailtje naar: info@stadsparkeren.nl.

Aanmelden voor voor gepast parkeren met Stadsparkeren lukt niet

Krijgt u de foutmelding: “De postcode die u ingevoerd heeft, is niet correct” ?

 

De postcode bestaat uit 4 cijfers gevolgd door 2 letters (aan elkaar of gescheiden door een spatie). Bijvoorbeeld: 5700 AA of 5700AA.

 

Leeg het cache geheugen van uw browser (voor uitleg klik hier). Het geheugen van de pagina wordt ververst en het probleem zal zich niet meer voordoen. Blijft het probleem toch bestaan dan kunt u een email sturen aan info@stadsparkeren.nl.

 

Indien het niet lukt om uzelf te registreren kunt u een email sturen aan info@stadsparkeren.nl. Wij zoeken voor u uit wat er aan de hand is en lossen het probleem voor u op.

Ik heb geen computer, kan ik toch een aanmelding doen?

Dat is geen enkel probleem, wij helpen u graag bij het doen van uw aanmelding.

 

U kunt bellen naar 0900 - 12345 46 (gebruikelijke belkosten) of u kunt via een familielid of kennis een email "laten" sturen naar info@stadsparkeren.nl, zorg ervoor dat uw telefoonnummer vermeld wordt in het bericht, zodat wij contact met u op kunnen nemen.

Kan ik met een Arnhem of Zevenaar pas ook in Veenendaal parkeren?

Maak je al gebruik van parkeren met een pas van een andere gemeente (bijvoorbeeld Arnhem, Helmond of Zevenaar)  dan kun je natuurlijk ook in Veenendaal gebruik maken van het systeem en de kortingsregels.

Kan ik met een Veenendaal pas ook in andere gemeenten parkeren?

Dit is zeker mogelijk, u kunt landelijk gebruik maken van het parkeren.

 

U kunt parkeren middels de parkeer App, bel, sms, kentekenherkenning of met uw pas.

 

In Arnhem, Assen, Beverwijk, Deurne, Eindhoven, Gorinchem, Helmond, Valkenburg, Veenendaal, Weert, Zeist en Zevenaar zijn op straat paslezers opgesteld en kunt u op straat met uw pas parkeeracties starten en stoppen. In alle aangesloten gemeenten kunt u gebruik maken van bel, sms of app. parkeren. Klik hier voor de aangesloten gemeenten, de mogelijheden en de wijze van handhaving.

Aanmelden lukt niet, mobiele nummer al in gebruik

Een mobiel nummer kan maar aan 1 account gekoppeld zijn. is het mobiele nummer al gekoppeld aan een ander account, en er is geen 2e mobiele nummer beschikbaar dan kan er een account met een vast telefoon nummer aangemaakt worden.

 

Geef dan het volgende in:

 

- wijzig in het 1e invoerveld landnummer 31 naar "anders"

- voer vervolgens in het 2e invoerveld het volledige vaste nummer in.

 

Als u een vast telefoonnummer ingeeft, denk er dan svp wel aan om de sms herinneringsberichten uit te zetten via de persoonlijke pagina, "Mijn Account".

 

Lukt het aanmelden niet neem dan contact op met Stadsparkeren via info@stadsparkeren of 0900 - 12345 46 (gebruikelijke belkosten).

Ontvang ik een stadspas na aanmelding?

Na aanmeling wordt de Veenendaal pas binnen enkele werkdagen naar u verzonden.

 

Indien u een aanmelding heeft gedaan met de OV kaart, ontvangt u geen pas. De OV kaart is uw parkeerpas.

Gemeentelijke parkeerterreinen en garages, aanvullende informatie

Onderstaand een overzicht van de aangesloten Gemeentelijke Parkeergarages en terreinen in Veenendaal. Klik op de link voor aanvullende informatie per faciliteit. Na aanmelding voor ParkerenVeenendaal ontvang je 10 % korting op de vermelde tarieven.

 

Parkeergarage Tricotage; aanvullende informatie

Parkeergarage Arie v Hensbergen; aanvullende informatie

Parkeergarage Gemeentehuis; aanvullende informatie

Inloggen persoonlijke pagina

Inloggen op een persoonlijke pagina gaat als volgt:

 

Ga naar www.parkerenveenendaal,

 klik rechts boven op inloggen, geef uw gebruikersnaam en wachtwoord in en kies voor inloggen. Let op! de hoofd- en kleine letters, dit moet exact zo overgenomen worden.

 

Maak je gebruik van de mobiele versie dan klik je rechts boven op de 3 streepjes, scrol naar beneden, kies voor inloggen en geef je gebruikersnaam en wachtwoord in en kies voor inloggen.

 

Je kunt maar op 1 persoonlijke pagina tegelijkertijd ingelogd zijn, soms kan het zijn dat de computer gegevens vasthoudt (van de persoonlijke pagina waar eerder op ingelogd is) en moet Internet eerst volledig gesloten en weer opgestart worden.

Gratis uitrijdkaartje parkeergarage/terrein.

Wil je gebruik maken van een gratis uitrijdkaart bij één van de aangesloten parkeergarages/terreinen dan dien je voordat je gaat parkeren kentekenherkenning uit te schakelen via je persoonlijke pagina.

 

Klik hier hoe je kentekenherkenning kunt uitschakelen.

  

Indien er reeds een parkeeractie is gestart middels kentekenherkenning of pas, kan er geen gebruik meer gemaakt worden van de gratis uitrijdkaart.

Registreren OV kaart

Het is ook mogelijk om uw OV kaart te registreren voor Stadsparkeren.

Indien u een registratie doet met uw OV kaart ontvangt u geen stadspas.

Uw OV kaart is na registratie geactiveerd als stadspas.

Inloggen lukt niet, wat moet ik doen?

Lukt het inloggen in de app of op de computer niet? Volg dan eerst deze stappen;

 

 1. Controleer of je de juiste gebruikersnaam en wachtwoord heb ingevoerd;
 2. Controleer of capslock uit staat;
 3. Start uw pc of app opnieuw op;
 4. Vraag een nieuw wachtwoord aan.

 

Is het nog niet gelukt om in te loggen? Neem dan contact met ons op.

 

Wachtwoord persoonlijke pagina en Stadsparkeren app

Na aanmelding ontvang je via email of GSM een uniek wachtwoord voor je persoonlijke pagina en Stadsparkeren app.

 

Indien je ook klant bent of bent geweest bij een andere provider voor parkeren, is het belangrijk dat je niet hetzelfde wachtwoord gebruikt. Dit om verwarring te voorkomen.

6. App parkeren

6. App Parkeren

STADSPARKEREN APP PARKEREN

 

Parkeer eenvoudig op basis van uw GPS locatie via de Stadsparkeren Parkeer App. Deze App kunt u gratis downloaden op uw iPhone, Android, Windows Phone.

 

1. Parkeer uw auto

De eerste keer dat u de App start dient u eenmalig in te loggen. De volgende keer dat u de App start wordt u automatisch ingelogd.

 

Wachtwoord vergeten?
Stuur 'pm[spatie]login' naar 4111. (€ 0.25 per ontvangen bericht)

 

De Stadsparkeren App is beschikbaar voor iPhone, Android en Windows.

 

2. Meld u aan

Na het inloggen heeft u diverse mogelijkheden om een parkeeractie aan te melden.

U kunt de zone handmatig invoeren of kiezen uit een van uw favoriete zones. Via de "zone kaart" kunt u ook een parkeeractie starten op basis van uw GPS locatie.

Na het bevestigen van de parkeerzone drukt u op "start", uw parkeeractie is aangemeld zodra de teller begint te lopen.

 

3. Meld u af

Bij terugkomst bij uw auto opent u de App. U komt direct in uw lopende parkeeractie terecht.

Als u klaar bent met parkeren kunt u uw parkeeractie stoppen door op "stop" te drukken.

Als u op stop heeft gedrukt verplaatst uw parkeeractie naar de geschiedenis en is uw parkeeractie afgemeld.

 

4. Betalen

Aan het eind van de maand rekenen wij de parkeerkosten met u af via automatische incasso.

 

Instellen maximale parkeertijd via de app

Zo werkt het zelf instellen van de door u gewenste maximale parkeertijd.

 

U selecteert uw parkeerzone en start de parkeeractie. De parkeertijd begint te lopen. U heeft nu 2 opties: stoppen of automatische eindtijd instellen. Wanneer u kiest voor eindtijd instellen kunt u zelf de door u gewenste eindtijd bepalen. Vervolgens bevestigt u met OK. U ziet uw resterende parkeertijd. Afhankelijk van uw herinneringsprofiel ontvangt u 10 minuten voor het verstrijken van de parkeertijd een herinnering per e-mail of sms.

 

Kosten herinnerings sms € 0.25

 

Let op!

 

 • Wilt u langer blijven? Geen probleem, dan kunt u zelf de eindtijd wijzigen.
 • Eerder weg? Geen probleem, u kunt de parkeeractie stoppen voordat de door u ingestelde parkeertijd is bereikt.
 • U kunt nooit een eindtijd selecteren die na de maximale parkeerduur ligt.
 • De maximale parkeerduur is via de geldende parkeerverordening door de gemeente ingesteld.
 • Deze functionaliteit is niet in alle parkeerzones beschikbaar.

In welke zones kan ik de maximale parkeertijd instellen?

U kunt in bijna alle Stadsparkeren parkeerzones zelf een maximale parkeertijd instellen.

 

Uitzonderingen hierop zijn parkeerzones:

 

 • Waar al een parkeerduur is ingesteld, van bijvoorbeeld 1, 2 of 4 uur.
 • Waarbij de gemeente heeft aangegeven dat deze functionaliteit niet mag worden ingevoerd.
 • Waar tussentijdse parkeerbeperkingen zijn die het niet mogelijk maken om deze functionaliteit te ondersteunen.
 • Waarbij u direct een dagkaart verkrijgt.
 • U kunt in bijna alle Stadsparkeren Parkeerzones zelf een maximale parkeertijd instellen.
 • Er is geen overzicht van parkeerzones waarbij deze functionaliteit is uit- of ingeschakeld en de optie zal u geboden worden wanneer deze mogelijkheid er wel is.

Push berichten

Naast e-mail en sms-herinneringen kun je nu ook kiezen voor push berichten ter herinnering aan een lopende parkeeractie. Je kunt 

Naast e-mail en sms-herinneringen kun je nu ook kiezen voor push berichten ter herinnering aan een lopende parkeeractie. Je kunt ook je parkeertijd direct stoppen of verlengen vanuit het pushbericht.

 

We bieden je de volgende berichten als push:

Herinnering aan een lopende parkeeractie, instelbaar per half uur. Bijvoorbeeld per iedere 2 of 4 uur.Tien minuten voordat de parkeertijd is verstreken een bericht ontvangen?Een waarschuwing wanneer de maximale parkeertijd is bereikt en de parkeeractie automatisch is gestopt!

 

Via de Stadsparkeren app of de persoonlijke pagina kun je alle herinneringen instellen (sms, e-mail en push).

 

Ingestelde push berichten ontvangt u alleen indien u een parkeeractie gestart bent middels de app.

 

Voor het ontvangen van pushberichten dient men te beschikken over internetverbinding.

 

 

Iphone App

 

 

Parkeeractie aanmelden en afmelden
                               
                               
 1) Inloggen                              2) Aanmelden (1)
                               

De eerste keer dat u de App start dient u eenmalig in te loggen. De volgende keer dat u de App start wordt u automatisch ingelogd.

 

Bent u uw inloggegevens vergeten? Sms 'pm login' naar 4111. U ontvangt binnen enkele seconden een sms- bericht met uw inloggegevens.
(€ 0,25 p.o.b.)

                           

Na het inloggen heeft u een aantal mogelijkheden om een parkeeractie te starten.

 

Zone Lijst
U kunt de zone handmatig invoeren. U kunt ook een van uw favoriete zones kiezen.

 

Op basis van uw GPS-locatie doet de App een aantal suggesties van parkeerzones in de buurt. Controleer altijd de parkeerzone voordat u de parkeeractie bevestigd.

                               
                               
Aanmelden (2)                              Aanmelden (3)
                               

Via Zone Kaart kunt u ook een parkeeractie starten op basis van uw GPS locatie.

 

Via de kaart kunt u een parkeerpaal selecteren en direct een parkeeractie starten door op het 'blauwe pijl- icoon' te klikken.

 

Tip: Met het sterretje kunt u de par- keerzone opslaan in uw favorieten!

 

Tip: Houd u vinger lang ingedrukt op de kaart en u kunt vervolgens uw auto verplaatsen.

                           

Bovenin kunt het kopje 'legenda' naar beneden uitklappen. De legenda geeft informatie over de parkeer- tarieven van de parkeerzone

 

                               
                               
Aanmelden (4)                              3) Waar is mijn auto 
                               

Indien u meerdere kentekens in uw Stadsparkeren account heeft
geregistreerd kunt u via het > naast uw kenteken een keuze maken uit uw kentekens.

 

Indien het juiste kenteken is geselecteerd kiest u 'start' om uw parkeeractie te starten.

 

Zodra de tijd begint te lopen staat u geparkeerd in de zone die bovenaan het scherm wordt weergegeven. U kunt nu de App sluiten of open laten.

                           

Weet u na uw afspraak niet meer precies waar uw auto staat? Klik op het radar-icoon rechtsboven in beeld en u ziet direct waar u auto geparkeerd staat.

                               
                               
5) Afmelden                              5) Beëindigd
                               

Bij terugkomst bij uw auto opent u de App. Indien er een lopende
parkeeractie is komt u direct in het stopscherm terecht.

 

De tijd geeft aan hoelang u op dat moment geparkeerd staat.

 

Als u klaar bent met parkeren kunt u uw parkeeractie stoppen door op 'stop' te drukken.

                           

Nadat u op stop heeft gedrukt verplaatst uw parkeeractie automatisch naar de geschiedenis.

 

U kunt nadat uw parkeeractie is verplaatst direct een nieuwe
parkeeractie aanmelden voor uw kenteken(s).

                               
                               
6) Parkeerhistorie                              
                               

Via het tabblad 'Parkeerhistorie' kunt u alle parkeeracties eenvoudig terugzien met daarbij de kosten, datum, aanmeld- en afmeldtijd van de parkeeractie. (exclusief transactiekosten)

 

Als u in geschiedenis bent kunt u door het scherm omhoog te bewegen iedere keer nieuwe parkeeracties ophalen, dit gaat per max 5 tegelijk.

                             
                               
                               
                               
Overige opties
                               
                               
7) Instellingen                             8) Gebruiker instellingen
                               

Via het tabblad 'Account' kunt u zelf de instellingen beheren van uw gebruiker(s), voertuig(en) en favoriete zone(s)en persoonlijke gegevens. Ook kunt u hier uw financiële instellingen beheren en facturen inzien.

 

Via dit scherm kunt u ook uitloggen, de App zal uw gebruikersgegevens dan niet meer automatisch onthouden.

                           

Via het tabblad 'Account' en dan 'Gebruiker' kunt u een of meerdere gebruikers toevoegen.

                               
                               
9) Voertuig instellingen                             10) Kenteken wijzigen
                               

Onder het tabblad 'Account' en dan 'Voertuigen' kunt u zelf eenvoudig uw voertuigen beheren.

U kunt hier kentekens toevoegen of wijzigen.

 
                           

Om uw kenteken te wijzigen klikt u op het desbetreffende kenteken.

 

Wijzig het kenteken en klik op gereed om de wijziging te bevestigen en verder te gaan.

                               
                               
11) Auto-icoon (1)                             11) Auto-icoon (2)
                               

Nadat u uw kenteken heeft gewijzigd kunt u een persoonlijk 'auto-icoon' toewijzen aan het kenteken. U kunt kiezen uit diverse auto-icoontjes en kleuren.

 

Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een rode Hummer of een blauwe sportwagen. Klik vervolgens op 'volgende' om het auto-icoontje en eventuele wijziging van uw kenteken te bevestigen.

 

Tip. Indien u over meerdere voertui- gen beschikt is het handig om ieder voertuig een eigen icoontje te geven ter onderscheiding.

                           

U kunt ook kiezen voor een Cabrio- icoon. Deze is niet alleen leuk maar ook nog eens functioneel. Heeft u een parkeeractie aangemeld, dan helpt dit icoontje u herinneren of de kap van uw cabrio is gesloten of niet.

                               
                               
12) Favoriete zones                             13) Financieel
                               

Onder het tabblad 'Account' en dan 'Favoriete Zones' kunt u uw favoriete zones beheren.

 

Klik op het potlood-icoon, vervolgens komt u in bovenstaand scherm.
Geef uw favoriete zones een naam. Bijvoorbeeld werk of sportschool. Handig wanneer u vaak in de zelfde parkeerzone parkeert.

                           

Via het tabblad 'Account' kunt u tevens uw financiële instellingen beheren.

 

U kunt hier uw betaalmethode wijzigen, factuur alerts instellen en uw laatste zes facturen inzien.

                               
                               
14) Betaalmethode                             15) Factuur alert
                               

Onder het tabblad 'Account' en dan 'Betaalmethode' ziet u de gegevens van uw huidige betaalmethode.

                           

Onder het tabblad 'Account' en dan 'Factuur alert' kunt u het
e-mailadres aanpassen waarop u een notificatie ontvangt zodra een nieuwe factuur is gepubliceerd op uw persoonlijke pagina en in de App.

 

Klik op 'Opslaan' om de wijzigingen door te voeren.

                               
                               
16) Facturen                             17) Klantnr / Versienr
                               

Onder het tabblad 'Account' en dan 'Uw facturen' ziet u een overzicht van uw laatste zes facturen. Klik op het factuurnummer om deze te openen in pdf-formaat. Vervolgens kunt u deze naar uzelf mailen of direct printen.

 

Een overzicht van alle facturen vindt u terug op uw persoonlijke pagina.

                           

Onderaan het tabblad 'Account' staat uw klantnummer vermeld.

                               
                               
18) Informatie                             19) Push 
                               

Op het tabblad 'Informatie' kunt u basis informatie raadplegen over Stadsparkeren.

 

Hoe het werkt, waar het werkt en hoe u uw kenteken kunt wijzigen.

 

Ook kunt u hier mededelingen vanuit Stadsparkeren raadplegen, bijv nieuwe steden! Als er nieuwe mededelingen zijn verschijnt er een uitroepteken bij 'Informatie'.

                           

Via account "herinneringen" kunt u herinneringen inschakelen sms, push of email. 

 

Je kunt de parkeertijd direct stoppen of verlengen vanuit het pushbericht.

                               
                               

LET OP: Het gebruik van de GPS functionaliteit is op eigen
verantwoordelijkheid. Als gebruiker kunt u geen rechten ontlenen aan de voorgestelde parkeerzones door de iPhone. U bent zelf verantwoordelijk voor het correct invoeren en doorgeven van het zonenummer.
De App geeft slechts suggesties op basis van de GPS locatie aangegeven door uw iPhone. Stadsparkeren raadt
u aan om altijd de parkeerzone te controleren of deze correct is.

De Stadsparkeren iPhone App is geschikt voor iPhone5, iPhone4, iPhone3Gs, iPhone3G, iPad en iPod Touch.

 

                               

 

 

 

 

Android App

 

 

Parkeeractie aanmelden en afmelden
                               
                               
 1) Inloggen                              2) Aanmelden (1)
                               
De eerste keer dat u de App start dient u eenmalig in te loggen. De volgende keer dat u de App start wordt u automatisch ingelogd.

 

Heeft u meerdere gebruikers- accounts? Klik op gebruikers om de gewenste inloggegevens te kiezen.

 

Bent u uw inloggegevens vergeten? Sms 'pm login' naar 4111. U ontvangt binnen enkele seconden een sms- bericht met uw inloggegevens. (€ 0,25 p.o.b.).

                           

Na het inloggen ziet u een overzicht van de voertuigen in uw account.
Indien u meerdere voertuigen in uw account heeft staan, kunt u hier kiezen voor welk voertuig u een parkeeractie wilt starten.

 

U heeft u een aantal mogelijkheden om een parkeeractie te starten, namelijk via de Zone lijst, Zone kaart of Favoriete Zones.

                               
                               
Aanmelden (2)                              Aanmelden (3)
                               

Zone Lijst
U kunt de zone handmatig invoeren of een van uw favoriete zones kiezen.


Op basis van uw GPS-locatie doet de App een aantal suggesties van parkeerzones in de buurt. Controleer altijd de parkeerzone voordat u de parkeeractie bevestigt.

 

Via het map-icoontje rechtsbovenin kunt u wisselen van weergave tussen zone lijst/favoriete zones en
de zonekaart. 

                           

Zone Kaart
U kunt ook via de kaart een parkeer- actie starten op basis van uw GPS locatie.


Via de kaart kunt u een parkeerpaal selecteren en direct een parkeeractie starten door op het pijltje te klikken.

 

Tip: Met het sterretje kunt u de par- keerzone opslaan in uw favorieten!

Tip: Houd uw vinger lang ingedrukt op de kaart en u kunt vervolgens uw auto verplaatsen.

                               
                               
Aanmelden (4)                              2) Aanmelden (5) 
                               
Klik op het i-icoontje voor informatie en u krijgt de parkeertarieven en tijden te zien van de gekozen zonenummer                            

Indien het juiste kenteken en zonenummer is geselecteerd kiest u 'start' om uw parkeeractie te starten.

 

Zodra de tijd begint te lopen staat u geparkeerd in de zone die bovenaan het scherm wordt weergegeven. U kunt nu de App sluiten. 

                               
                               
4) Waar is mijn auto?                              5) Afmelden
                               
Weet u na uw afspraak niet meer precies waar uw auto staat? Klik op het radar icoon rechtsboven in beeld en u ziet direct waar u auto geparkeerd staat.                             

Bij terugkomst bij uw auto opent u de App. Indien er een lopende
parkeeractie is komt u direct in het stopscherm terecht.

 

De tijd geeft aan hoelang u op dat moment geparkeerd staat.

 

Als u klaar bent met parkeren kunt u uw parkeeractie stoppen door op 'stop' te drukken. 

                               
                               
6) Beëindigd                              
                               

Nadat u de parkeeractie heeft gestopt, verplaatst deze automatisch naar uw geschiedenis.

 

In het menu vindt u een notificatie zodra de parkeeractie is verplaatst.

                             
                               
                               
                               
Overige opties
                               
                               
7) Parkeerhistorie                             8) Account
                               

Via het tabblad 'Geschiedenis' kunt u alle parkeeracties eenvoudig terugzien met daarbij de kosten, datum, aanmeld- en afmeldtijd van de parkeeractie.

 

Klik op een parkeeractie voor meer informatie over het kenteken en het zonenummer van de parkeeractie.

                           

Via het tabblad 'Account' kunt u zelf de instellingen beheren van uw favoriete zone(s), voertuig(en) en gebruiker(s).

 

Hier vindt u ook uw klantnummer en kunt u tevens uitloggen. Uw
gebruikersgegevens worden dan niet meer automatisch onthouden.

                               
                               
9) Gebruikers beheren                              10) Kenteken wijzigen 
                               

Onder het tabblad 'Account' en dan 'Gebruikers' kunt u zelf eenvoudig uw gebruikersaccounts beheren.

 

Klik op het potlood-icoon om de huidige gebruiker(s) te beheren of om een gebruiker toe te voegen.

 

Vul bij een nieuwe gebruiker een gebruikersnaam in (bijv. Privé) en kies een wachtwoord. Druk vervolgens op Opslaan en de gebruiker is toegevoegd.

 
                           

Onder het tabblad 'Account' en dan 'Voertuigen' kunt u zelf eenvoudig uw voertuigen beheren.

 

Klik op het potlood-icoon om kentekens toe te voegen of te wijzigen.

 
                               
                               
11) Favoriete zones                             12) Financieel 
                               

Onder het tabblad 'Account' en dan 'Favoriete Zones' kunt u uw favoriete zones beheren.

 

Klik op het potlood-icoon om uw favoriete zones te bewerken. Geef uw favoriete zones een naam. Bijvoorbeeld werk of sportschool. Handig wanneer u vaak in de zelfde parkeerzone parkeert.

                           

Via het tabblad 'Account' kunt u ook uw betaalmethode wijzigen, factuur alert instellen en uw laatste zes facturen inzien.

 
                               
                               
13) Betaalmethode                             14) Factuurnotificatie
                               

Onder het tabblad 'Account' en dan 'Betaalmethode' ziet u de gegevens van uw huidige betaalmethode.

 

Hier kunt u tevens uw betaal- methode wijzigen.

                           

Onder het tabblad 'Account' en dan 'Factuurnotificatie' kunt u het e-mailadres aanpassen waarop u een notificatie ontvangt zodra een nieuwe factuur is gepubliceerd op uw persoonlijke pagina of in de App.

 

Klik op 'Opslaan' om de wijzigingen door te voeren.

                               
                               
15) Facturen                             16) Basis informatie
                               
Onder het tabblad 'Account' en dan 'Facturen'ziet u een overzicht van uw laatste zes facturen. Klik op het factuurnummer om deze te openen in pdf-formaat. Vervolgens kunt u deze naar uzelf mailen of direct printen.

 

Een overzicht van alle facturen vindt u terug op uw persoonlijke pagina.

                           

Op het tabblad 'Informatie' kunt u basis informatie raadplegen over Stadsparkeren.

 

Hoe het werkt, waar het werkt en hoe u uw kentekens kunt toevoegen en wijzigen.

 

Ook kunt u hier mededelingen vanuit Stadsparkeren raadplegen, bijv nieuwe steden!

                               
17) Push                              
                               
Via account "herinneringen" kunt u herinneringen inschakelen sms, pushof email.

 

Je kunt de parkeertijd direct stoppen of verlengen vanuit het pushbericht.

                             
                               
                               
                               

LET OP: Het gebruik van de GPS functionaliteit is op eigen verantwoordelijkheid. Als gebruiker kunt u geen rechten ontlenen aan de voorgestelde parkeerzones door de telefoon. U bent zelf verantwoordelijk voor het correct invoeren en doorgeven van het zonenummer. De App geeft slechts suggesties op basis van de GPS locatie aangegeven door uw telefoon. Stadsparkeren raadt u aan om altijd de parkeerzone te controleren of deze correct is.

 

De Stadsparkeren Android App is geschikt voor Android versie 2.1 en hoger.

                               

 

 

 

 

Windows App

 

 

Parkeeractie aanmelden en afmelden
                               
                               
 1) Inloggen                              2) Aanmelden (1)
                             

De eerste keer dat u de App start dient u eenmalig in te loggen. De volgende keer dat u de App start wordt u automatisch ingelogd.

 

Bent u uw wachtwoord vergeten? Sms 'pm login' naar 4111. U ontvangt binnen enkele seconden een sms- bericht met een link waar u een nieuw wachtwoord kunt aanmaken.
(€ 0,25 p.o.b.)

                           

Na het inloggen ziet u een overzicht van de voertuigen in uw account.
Indien u meerdere voertuigen in uw account heeft staan, kunt u hier kiezen voor welk voertuig u een parkeeractie wilt starten.

 

U heeft een aantal mogelijkheden om een parkeeractie te starten, namelijk via de Zone lijst of Zone kaart.

                               
                               
Aanmelden (2)                              Aanmelden (3)
                               

Zone Lijst
U kunt de zone handmatig invoeren. Op basis van uw GPS-locatie doet de App een aantal suggesties van parkeerzones in de buurt. Controleer altijd de parkeerzone voordat u de parkeeractie bevestigt.

 

Via het kaart-icoontje onderaan het scherm kunt u wisselen van weergave tussen Zone lijst en Zone kaart.

                           

Zone Kaart
U kunt ook via de kaart een parkeer- actie starten op basis van uw GPS locatie.

 

Via de kaart kunt u een parkeerpaal selecteren en direct een parkeeractie starten door op het pijltje te drukken.

 

Tip: Houd uw vinger lang ingedrukt op de kaart en u kunt vervolgens uw auto verplaatsen.

                               
                               
Aanmelden (4)                              2) Aanmelden (5) 
                               
Druk op het i-icoontje onderin voor informatie over de tarieven en parkeertijden in de gekozen zone.                            

Indien het juiste kenteken en zonenummer is geselecteerd kiest u 'start' om uw parkeeractie aan te melden.

 

Zodra de tijd begint te lopen staat u geparkeerd in de zone die bovenaan het scherm wordt weergegeven. U kunt nu de App sluiten.

 

Tip: Druk op het i-icoontje onderin voor zone- en tariefinformatie.

                               
                               
3) Afmelden                             4) Beëindigd
                               

Bij terugkomst bij uw auto opent u de App. Indien er een lopende parkeeractie is komt u direct in het stopscherm terecht.
De tijd geeft aan hoelang u op dat moment geparkeerd staat.

 

Als u klaar bent met parkeren kunt u uw parkeeractie stoppen door op 'stop' te drukken.

 

Tip: Druk op het radar-icoontje om te zien waar uw auto geparkeerd staat.

                           

Nadat u de parkeeractie heeft gestopt, verplaatst deze automatisch naar uw parkeerhistorie.

 

Op het dashboard vindt u een notificatie zodra de parkeeractie is verplaatst.

                               
                               
5) Parkeerhistorie                             6) Meerdere gebruikers 
                               

Via de tile 'Parkeerhistorie' kunt u alle parkeeracties eenvoudig terugzien met daarbij de kosten, kenteken, zonenummer, datum, aanmeld- en afmeldtijd van de parkeeractie.

                            Via de tile 'Account' en dan het + icoontje kunt u één of meerdere gebruikers toevoegen. 
                               
                               
                               
Overige opties
                               
                               
7) Kenteken wijzigen (1)                             7) Kenteken wijzigen (2)
                           

Via de tile 'Voertuigen' kunt u zelf eenvoudig uw voertuigen beheren.

 

Indien u meerdere kentekens in uw account heeft, klikt u op het potlood icoontje om het gewenste kenteken te wijzigen of een eigen naam te geven.

                           

Geef uw voertuig een naam, bijvoorbeeld Cabriolet of Leaseauto.

 

Handig als u meedere voertuigen in uw account heeft staan. Klik op het bevestigings icoontje om uw wijziging op te slaan.

                               
                               
8) Facturen (1)                             8) Facturen (2)
                               

Via de tile 'Financieel' ziet u een overzicht van uw laatste zes facturen. Klik op het factuurnummer om deze te openen in pdf-formaat. Vervolgens kunt u deze naar uzelf mailen of direct printen.

 

Een overzicht van alle facturen vindt u terug op uw persoonlijke pagina.

                           

Via de tile 'Financieel' en dan een swipe naar rechts komt u uit bij 'Factuur alert'. Hier kunt u het e-mailadres aanpassen waarop u een notificatie ontvangt zodra een nieuwe factuur is gepubliceerd op uw persoonlijke pagina of in de App.

 

Klik op 'Opslaan' om de wijzigingen door te voeren. 

                               
                               
9) Favoriete zones                             10) Informatie
                               

Via de tile 'Favoriete zones' kunt u uw favoriete zones beheren.

 

Klik op het + icoontje om een favoriete zone aan te maken. Via het potlood icoontje kunt u de favoriete zone een naam geven. Bijvoorbeeld werk of sportschool. Handig wanneer u vaak in dezelfde parkeerzone parkeert.

 

Door de gehele App kunt u zones als favoriet toevoegen door op het ster icoontje te drukken.

                           

Via de tile 'Informatie' kunt u basis informatie raadplegen over Stadsparkeren.

 

Hoe het werkt, waar het werkt en hoe u uw kentekens kunt wijzigen.

 

Ook kunt u hier mededelingen vanuit Stadsparkeren raadplegen, bijv nieuwe steden!

                               
                               
11) Push                              
                               
Via account "herinneringen" kunt u herinneringen inschakelen sms, push of email.                              
                               
                               

LET OP: Het gebruik van de GPS functionaliteit is op eigen verantwoordelijkheid. Als gebruiker kunt u geen rechten ontlenen aan de voorgestelde parkeerzones door de telefoon. U bent zelf verantwoordelijk voor het correct invoeren en doorgeven van het zonenummer. De App geeft slechts suggesties op basis van de GPS locatie aangegeven door uw telefoon. Stadsparkeren raadt u aan om altijd de parkeerzone te controleren of deze correct is.

 

De Stadsparkeren Windows App is geschikt vanaf versie 7.5 en hoger. U kunt de App alleen downloaden in de Nederlandse Marketplace.

                               

 

 

 

 

Een parkeeractie stoppen via de app lukt niet. Wat dan?

Wanneer het starten van de parkeeractie niet direct lukt, adviseren wij de parkeeractie op een andere wijze te stoppen:

 

 • Door te bellen naar 020 7960994
 • Sms 'Q' naar 4111, je ontvangt daarna een bevestiging per sms dat je parkeeractie is gestopt (€ 0.27 p.o.b)
 • Via de telefonische helpdesk 0900 12345 46 (gebruikelijke belkosten)

Ik heb een parkeeractie gestart via de app en heb nu geen internet bereik. Hoe kan ik de parkeeractie nu stoppen?

 • Door te bellen naar 020 7960994
 • Sms 'Q' naar 4111, je ontvangt daarna een bevestiging per sms dat je parkeeractie is gestopt (€ 0.27 p.o.b)
 • Via de telefonische helpdesk 0900 12345 46 (gebruikelijke belkosten) 

De Stadsparkeren app functioneert niet op mijn telefoon?

Wanneer de app hapert of niet wil opstarten, volg dan het volgende stappenplan:

 

 • Heeft je telefoon een goede (internet) verbinding via 3G of 4G? Kijk boven in het scherm van je telefoon of je genoeg streepjes hebt. 3G of 4G verbinding wordt aangeraden.
 • Heb je toegestaan dat de Stadsparkeren app GPS gebruikt? Om gebruik te maken van de app, raden wij je aan je gps-locatie door te geven. Op basis van gps wordt op de kaart automatisch een suggestie gegeven voor je parkeerlocatie. indien je dit hebt uitgezet, werken sommige functies van de app niet. Raadpleeg de handleiding van je telefoon hoe je voor een specifieke app, gps aan kunt zetten. De gps kan worden ingesteld onder 'instellingen' van je telefoon.
 • Beschik je over de laatste versie van de Stadsparkeren app? Via de App Store, Google Play of Windows Store kun je altijd de nieuwste versie van de Stadsparkeren app downloaden.

 

Voldoe je aan alle bovenstaande punten maar fuctioneert de app niet naar behoren? Dan kunt je contact opnemen met Stadsparkeren via info@stadsparkeren.nl

 

Naast parkeren via de Stadsparkeren app kun je ook een parkeeractie starten en stoppen door te bellen naar 020 796 09 94 (lokaal tarief).

Of via sms, sms 'pm[spatie][zone][spatie][kenteken]' naar 4111 om je parkeeractie te starten (€0.27 p.o.b).
Het kenteken moet ingegeven worden zonder spaties/streepjes, dus bijvoorbeeld: 'pm zone AABB11'. Om de parkeeractie te stoppen stuur je simpelweg de 'Q' naar 4111 (€0.27 p.o.b). 

 

Hoe werkt een GPS herinnering?

Vanaf eind maart 2018 kun je naast herinneringen via sms, e-mail en pushberichten ook een gratis GPS herinnering inschakelen in de app.

Je kunt aangeven dat je bij vertrek een GPS herinnering wilt ontvangen. Deze GPS herinneringen kunnen alleen verstuurd worden als je met de Stadsparkeren App een parkeeractie start (je ontvangt geen GPS herinnering bij vertrek als je een actie start middels je pas, bel, sms of kentekenherkenning)

 

Deze nieuwe herinnering is beschikbaar zodra je app is geupdate eind maart 2018.

 

Zo werkt het activeren van de GPS herinnering:

 

Voor de IOS versie 10.0 en hoger, druk in het menu op 'account' en kies 'herinneringen'. Bovenaan activeer je de GPS herinnering. Voor de Android versie 5.9.0 en hoger, kies je bovenaan voor 'account' en zet je onderaan bij 'overig' GPS herinneringen aan.

7. Factuur en betaling

Automatische incasso is mislukt, hoe voldoe ik mijn openstaande factuur?

Mocht het innen van een factuur middels automatische incasso niet lukken dan ontvang je een betalingsherinnering per email en/of SMS.

 

Aan de hand van deze herinnering kun je de betaling handmatig voldoen op rekening nummer 51.87.97.244, IBAN NL57ABNA0518797244 t.n.v. Stichting Parkeergelden Nederland te Diemen o.v.v. het klant en factuur nummer.

 

Let op: Je dient de handmatige betaling te doen na ontvangst van de betalingsherinnering en niet tijdens de automatische incassoronde.

Waarom moet ik mijn rekeningnummer invullen bij aanmelding?

Om gebruik te kunnen maken van Stadsparkeren moet je bankrekeningnummer worden ingegeven. Stadsparkeren facturen worden maandelijks geïnd via automatische incasso.

Waar kan ik mijn factuur inzien?

U logt in op uw persoonlijke pagina met uw inloggegevens. Kies vervolgens voor facturen. Hier kunt u uw factuur inzien, downloaden of printen.

Hoe wordt een Stadsparkeren factuur geïnd?

Stadsparkeren facturen zijn maand facturen. De kosten die men deze maand maakt worden van de rekening afgeschreven middels automatische incasso in de daarop volgende maand. Voordat wij het bedrag van de rekening afschrijven ontvang je per email een factuur notificatie. Vervolgens wordt er binnen 5 werkdagen afgeschreven. Via je persoonlijke pagina kunt je altijd de volledige facturen bekijken.

Factuur notificatie

Indien er een emailadres aan je account is gekoppeld ontvang je een factuur notificatie. Deze factuur notificatie is een beknopte versie van de factuur. Via uw persoonlijke pagina kunt je altijd de volledige facturen bekijken.

De voordelen van Parkeren Veenendaal

 • GRATIS aanmelden (inclusief pas)
 • 10% korting op het parkeren achter de slagboom: Arie van Hensbergen, Gemeentehuis en Tricotage 
 • Geen kleingeld meer nodig
 • Betalen per minuut, afrekenen per maand
 • Geen boete als je wat later terug bij de auto bent
 • Niet meer in de rij staan
 • Diverse aan- en afmeld mogelijkheden
 • Stadsparkeren in meer dan 160 gemeenten in Nederland

 

 

Lees alle voordelen >>